Meny
"helhetlig og helhjertet"

Søkemotoroptimalisering – bli synlig på søkemotorene

Søkemotoroptimalisering er noe av det viktigste du gjør for å synliggjøre bedriften. Altfor mange tar for lett på denne delen av digital markedsføring.

Over 70 % av alle kjøp i Norge starter med et nettsøk, og over 90 % av oss bruker Google. 95 % av de som foretar søk på Google, går ikke videre til side to. Det er her søkemotoroptimalisering kommer inn i bildet. Sørg for at brukerne finner din nettside når de søker etter dine produkter og tjenester!

Hva er søkemotoroptimalisering?

Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å påvirke synligheten til en nettside i det organiske søkeresultatet. Økt synlighet gir deg naturlig nok flere besøk av personer som søker etter opplysninger på nettet. Optimalisering skal sørge for at kundene finner akkurat din nettside når de er på utkikk etter produkter eller tjenester du tilbyr.

Hvor din nettside havner i søkeresultatet, avhenger av over 200 individuelle faktorer som vurderes av Google. Disse faktorene mener Google du bør ha tatt hensyn til for å fortjene høy plassering i søkeresultatet.

For å oppnå god plassering, må din nettside være så relevant som mulig for akkurat dine brukere. De må finne informasjonen de ønsker og forventer. Google ønsker å lede brukere til nettsider av høy kvalitet, der de finner gode svar på det de lurer på.

Det finnes dessverre ingen snarveier til god SEO, for Google endrer kontinuerlig sine kriterier for gode nettbaserte løsninger. Det gjør SEO til en pågående prosess, som må jobbes med hele tiden.

Hvordan kan SEO hjelpe din bedrift?

• Hjelpe nettsiden din til topps i Googles organiske søkeresultat
• Skape organisk trafikk til din nettside
• Tiltrekke de riktige kundene
• Skape vekst og mersalg
• Tilføre nye potensielle kunder
• Sørge for at du havner foran konkurrentene i søkeresultatet
• Skape mer kostnadseffektiv markedsføring

Hvordan jobber Aptum med søkemotoroptimalisering?

Aptum jobber helt og holdent etter Googles prinsipper. Vi hjelper både store, mellomstore og mindre bedrifter med sine SEO-utfordringer og tar i mot kunder fra hele landet.

Våre SEO-tjenester

Teknisk søkemotoroptimalisering

Teknisk SEO er grunnmuren i SEO-arbeidet, og helt avgjørende å ha på plass for å lykkes.

Teknisk SEO handler om å tilrettelegge best mulig for at Google skal kunne indeksere nettsiden din på riktig måte. Dette kan være alt fra å bruke de riktige kodene, riktig format på sidetitler og overskrifter til nettadressenavn, meta-beskrivelser og graden av optimal nettsidestruktur.

Aptum identifiserer hva som bør gjøres på din nettside eller nettbutikk, blant annet ved:

Fullstendig gjennomgang av din nettside for å få oversikt over potensielle problemer og  mulige tiltak.
Tekniske rapporter som forklarer hvilke spesifikke SEO-tiltak som bør gjennomføres.
Gjennomføring og utbedring av tiltak og problemer avdekket i rapport.

Status- og tiltaksrapport

Omfattende og skreddersydd rapport for din bedrift. Den tar for seg alle de viktigste områdene innen søkemotoroptimalisering, samt presenterer spesifikke forslag til forbedring av synligheten i det organiske søkeresultatet.

Rapporten inneholder:
1. Teknisk analyse av nettsiden
2. Analyse av nettsidens organiske synlighet
3. Status for relevante søkeord
4. Søkeordsanalyse
5. Konkurrentanalyse
6. Analyse av inngående lenker til nettsiden din
7. Anbefalte tiltak

Innholdsstrategi og optimalisering av nettsiden

Noe av det aller viktigste i søkemotoroptimalisering er utvikling av innhold som er unikt, verdifullt og relevant for brukerne. Klarer du ikke svare på det brukerne lurer på, blir heller ikke nettsiden din prioritert i det organiske søkeresultatet. Vi hjelper deg med å lage godt innhold og legge inn søkeord og søkefraser som brukes for å finne tjenestene virksomheten din tilbyr.

• Vi ser på oppbygning, struktur, lesbarhet, bruk av titler og overskrifter
• Vi utvikler innhold som er relevant for nettsidens tematikk og trafikkmålsetning

Konkurrentanalyse

Hvorfor er konkurrenten rangert høyere på Google? Hvordan gjør de det? Hvilken strategi bruker de på digitale plattformer? Hvilke søkeord skaper trafikk til nettsiden deres? Dette er spørsmål vi svarer på ved å kjøre grundige analyser av dine argeste konkurrenter, og ved å finne informasjon som skyver din virksomhet foran andre aktører på Google.

• Vi analyserer dine største konkurrenter
• Avdekker konkurrentens strategi for SEO og Google Ads
• Finner ut hvilke søkeord det fokuseres på
• Avdekker styrker og svakheter

Lokal SEO

Hensikten med lokal SEO er å synliggjøre virksomheten din for kunder som befinner seg i nærheten og som søker etter dine tjenester.

Lokale søk som slutter med «nær meg» blir mer og mer brukt, og det er her lokal SEO kan gi effektiv markedsføring. Det store fortrinnet består i at kunden fanges opp i kjøpsøyeblikket! Lokal SEO trenger ikke være tidkrevende. Små tiltak vil ofte utgjøre store forskjeller.

• Vi optimaliserer din Google My business-konto for lokalt søk
• Vi sørger for at du er synlig på Google Maps

Månedlige SEO statusrapporter

Få full kontroll over hvordan din bedrift rangerer for de viktigste søkeordene, og følg med på hvordan tiltakene du iversetter påvirker bedriftens organiske synlighet.

• Oversikt over den organiske synligheten for din bedrift
• SEO-data som basis for nødvendige tiltak
• Måling av effekt – se hvordan tiltak påvirker synligheten i det organiske søket
• Overvåkning av relevante søkeord for din virksomhet. Hvor havner din nettside i søkeresultatet for de viktigste søkeordene?

Søkeordsanalyse

Finn ut hvilke søkeord kundene i din målgruppe faktisk bruker når de er på utkikk etter tjenestene/produktene du tilbyr, og lær hvordan du velger søkeord som er relevant for din bedrift.

Å rangere høyt for de riktige søkeordene kan ha stor betydning for trafikken til nettsiden din, og for salg/konverteringer. Ved å finne riktige søkeord og rangere høyt for såkalte “buyers intent”-søkeord, kan du tiltrekke deg kunder som er kommet lenger i kjøpsprosessen, og som med høyere sannsynlighet gjennomfører et kjøp.

Søkeordsanalyser kan også være et meget verdifullt verktøy for utvikling av nytt innhold på nettsiden.

• Vi finner søkeordene som gir salg/konvertering i din bransje
• Vi finner ut hvordan virksomheten din rangerer for de beste søkeordene
• Vi finner ut hvilken informasjon kundene dine etterspør
• Vi finner søkeord med høyt månedlig volum og mindre konkurranse

Kurs i søkemotoroptimalisering

Selv om SEO er et omfattende emne, er det mye du kan ordne selv. Lær hvordan på et av våre SEO-kurs!

Hva koster søkemotoroptimalisering?

SEO er et bredt og omfattende fagområde, og derfor vanskelig å prissette. Vi tilpasser oss hver enkelt kunde og finner løsninger som passer akkurat deg og din bedrift. Prisen avhenger selvsagt av hvor omfattende arbeid du ønsker utført. Vi tilbyr både løpende samarbeid og levering av enkelttjenester.

Vi strekker oss langt for å finne en god løsning for dine spesifikke behov. Vi diskuterer hva som må og bør gjøres – og setter sammen et tilbud som dere vurderer før vi bestemmer veien videre.

Trenger du hjelp med søkemotoroptimalisering? Ta kontakt for en uforpliktende prat!