Analyse

Digital analyse gir svar

I dagens digitale verden finnes det knapt grenser for hva som kan måles, men det er mange som ikke utnytter mulighetene. Analyse av data blir viktigere for hvert år som går, og kan gi bedriften din verdifull innsikt – og ikke minst et solid grunnlag for bedre og riktigere avgjørelser.

Tenk deg en butikk hvor alle kundens bevegelser blir registrert og er tilgjengelig for analyse. Du kan se nøyaktig hva alle kundene foretar seg, når de kommer og går, hva de ser på og hva de plukker med seg. I digitale arenaer er dette faktisk fullt mulig. Informasjonen du får, kan du bruke til å gi kundene dine nøyaktig hva de ønsker og trenger.

Finn ut hva som faktisk fungerer

Uansett om du driver nettbutikk, selger tjenester eller forteller historier, er det viktig å vite at nettsiden din fungerer i praksis. Det handler i stor grad om å prøve, feile og bygge på det som fungerer. Det er derfor like viktig å vite hvorfor man gjør det bra, som hvorfor man gjør det dårlig. Bruk denne informasjonen når du legger bedriftens digitale strategi.

Det handler om å vite – ikke tro

Dataanalyse og måling av effekt gjør deg i stand til å ta beslutninger basert på faktiske forhold. Som regel handler digital annonsering om å sende trafikk til nettsider eller nettbutikker. Da er det viktig å vite mest mulig om hva som genererer slik trafikk. Hvem er det som besøker siden din? Alder? Kjønn? Hvor kommer de fra? Hva gjør de? Hva gjør de ikke?

Mye trafikk er i seg selv ikke alltid målet. Det dreier seg vel så mye om å skape «riktig» trafikk. Altså tiltrekke seg atferd som er hensikten med nettsiden din – kjøp av varer, lesing av  blogg eller kontakt med bedriften din.

Få maks ut av din nettside

En nettside er en investering i tid og penger. Å kvalitetssikre investeringen din er viktig og relevant. I Aptum har vi sertifiserte eksperter i Google Analytics, verdens mest brukte analyseprogram. I tillegg bruker vi flere andre verktøy for kontinuerlig kvalitetssikring –både av arbeidet vi i Aptum gjør og løsningene våre kunder bruker.

Vi viser vei i kaoset

Du har med ett tilgang til enorme mengder data. Hvor begynner du og hvordan bruker du dem for å skape vekst og økt fortjeneste? Aptum hjelper deg med å få struktur på tallene og identifisere opplysninger som kan benyttes til å skape merverdi. God dataanalyse kan bety forskjell på suksess og fiasko – og åpne opp helt nye markeder.

Aptum kan hjelpe din bedrift med:

● Oppsett av Google Analytics og Google Tag Manager
● Definere riktige mål og verdier for din bedrift
● Oversiktlige og forståelige rapporter
● Kurs og opplæring
● Foreslå og gjennomføre konkrete forbedringstiltak
● Måle effekt av markedstiltak