Meny
"helhetlig og helhjertet"

Moderne nettsider for langsiktige resultater

Nettsiden er ofte kundens første møte med din virksomhet og er en av dine aller viktigste investeringer når du bygger merkevare og utvikler din bedrift på nett.

Aptum tenker langsiktig

Det er ikke vanskelig å finne ferdige templates og designforslag som utgangspunkt for nettsider. De lar deg bygge visuelt flotte nettsider, men med relativt begrensede funksjonalitet. Skal siden skal kunne videreutvikles og brukes over flere år, anbefales det å bygge opp nettsiden fra bunnen av.

I Aptum har vi mye erfaring og spisskompetanse på integrasjoner og avansert webutvikling, og vi koder alle våre nettsider fra bunnen av. Webutvikling er mye mer en bare nettsider og nettbutikker. Det handler om å lage noe som skal generere verdi over tid.

Det er mye som skal tas hensyn til når man utvikler en ny nettside og vårt mål er å oppfylle følgende kriterier:

Aptums utviklingsprosess

Kommunikasjon

Hvordan ønsker du at din bedrift skal fremstå ut mot kundene? Hva tilbyr du? Dette er viktigste spørsmål som må svares på før utviklingen kan starte. Målet er å finne ut hvordan vi på best mulig måte kan formidle ønsket budskap til din kundegruppe.

Strategi

Hva er hensikten med nettsiden? Skal du den brukes til merkevarebygging? Omdømmebygging? Skal du nå ut til nye potensielle kunder? Vil du oppfordre til salg eller kontakt?

Det må med andre ord fastslås hvem som er målgruppen og hva som er nettsidens hensikt, slik at design og innhold kan tilpasses de som skal besøke nettsiden din.

Synlighet hos søkemotorene

Uavhengig av hvor flott og god nettside du har, er den ikke mye verdt dersom ingen klarer å finne deg. Aptum har stort fokus på søkemotoroptimalisering (SEO) ved utviklingen av nettsider og ønsker å skape innhold som engasjerer og gir kundene en verdi. Dette kombinert med teknisk SEO vil øke nettsidens muligheter for gode plasseringer i det organiske søkeresultatet. Du kan lese mer om SEO her. (link til tjeneste side eller blogg)

Velge riktig design for din bedrift

Det florerer av enkle open source-løsninger og ferdiglagde templates i dagens marked. Dette har medført at det å designe og kode en nettsiden fra bunnen av gjøres sjeldnere da det medfører høyere kostnader. Som alt annet har det sine fordeler og ulemper. Kanskje har din bedrift kun behov for en enkel 3 siders nettside for å gi praktisk informasjon? Da funker det helt fint å bruke ferdige templates. Ønsker du derimot en plattform som kan utvikles over mange år og som skal skreddersys for din bransje og målgruppe, er det hensiktsmessig at siden lages fra bunnen av.

Det viktigste i denne fasen er å definere hvilke behov din bedrift har, hva som skal være nettsidens hensikt og hvilke publiserings- og utviklingsmuligheter som behøves.

Designet bør som nevnt formidle hvem virksomheten er, hva som tilbys av produkter og/eller tjenester og tilpasses målgruppen som faktisk skal benytte siden. Har du eksempelvis en eldre målgruppe? Da bør gjerne nettsiden gjøres enkel og oversiktlig, mens ønsker du trafikk fra en yngre målgruppe bør man gjerne ha mer fokus på et moderne design og at siden er brukervennlig på mobile enheter.

Plattformer og integrasjoner

I Aptum benytter vi i utgangspunktet WordPress som rammeverket til våre publiseringsløsninger. Wordpress er verdens største publiseringsløsning. Mye av grunnen til dette er at det er basert på åpen kildekode. Det betyr at alle med interesse og kodeferdigheter kan lage funksjonalitet som passer til plattformen. På grunn av dette er løsningen i stadig utvikling og et stort samfunn av «datanerder» som oss selv, kan hjelpe hverandre med kreative innspill.

Support og driftsavtale

Aptum sørger for at din nettside alltid er oppdatert, tilgjengelig og rask. Vi sørger også for at sikkerheten er ivaretatt og at backup alltid er tilgjengelig. Vi har flere ulike leverandører på datakapasitet, og bruker de som passer din nettside best.

Trenger din bedrift ny hjemmeside? Ta kontakt for en uforpliktende prat!