Meny
"helhetlig og helhjertet"

Kommunikasjon

 • Kommunikasjonsrådgivning

  I Aptum jobber vi tett med kunden for å sikre at markedsføringen er i tråd med ønsket posisjon og gjeldende strategier. I denne sammenheng står også PR-rådgivning sentralt. Aptum har et nært samarbeid med Backer & Bang (backerbang.no), som spesialiserer seg på strategisk kommunikasjon, konseptutvikling og merkevarebygging.

  Les mer
 • Reklame- og konseptutvikling

  God reklame er sann, relevant, uforglemmelig og strategisk forankret i merkevarens ønskede posisjon. God reklame treffer målgruppen og oppnår resultater. Aptum jobber strategisk og metodisk med utviklingen av reklamekonsepter for våre kunder. Når kreativitet og strategi spiller på lag, oppstår magi; og det er i dette grensesnittet vi sammen med kundene finner de ordentlig gode ideene som virker.

  Les mer
 • Identitetsdesign

  Identitetsdesign handler i stor grad om visuell merkevarebygging. Farger, former, typografi og symboler er ikke bare pynt, men forteller historier som påvirker mottakerens oppfatninger og holdninger. Identitetsdesign griper fatt i merkevarens personlighet og skal befordre den ønskede markedsposisjonen.

  Les mer
 • Retail

  Gjennom langvarig samarbeid med Color Line og avdelingen Kommersielt Om Bord, har Aptum lært seg retail-faget til fingerspissene. Nærmere 4 millioner passasjerer reiser hvert år med Color Line, og salgsvolumet ligger på 5 milliarder kroner. Color Line er en svært resultatorientert kunde, som jevnlig måler resultatene av kampanjene vi leverer.

  Les mer
 • Magasin

  Magasinet er ikke dødt, ikke på papir en gang. Tvert i mot er kundemagasinet et utmerket verktøy for å styrke omdømme og merkevarekjennskap. Det er også velegnet som salgskanal, og kan kombinere interessant redaksjonelt innhold med katalogens fortinn. Magasinet har lenger levetid enn annonser og innhold på digitale flater, slik at leseren rekker å fordype seg i det du ønsker å formidle og selge.

  Les mer
 • Grafisk produksjon

  Grafisk produksjon er i grove trekk utarbeidelse av trykksaker, plakater, dekor, skilt og digitalt innhold. Som regel bygger grafisk produksjon på merkevarens eksisterende designprofil. Aptum har spisskompetanse på ferdigstilling av materiell til alle kanaler og flater, og stiller strenge krav til teknisk og innholdsmessig kvalitet.

 • Illustrasjon

  I tråd med at verden blir stadig mer digitalisert, blir den også mer visuell. For et kommunikasjons- og digitalbyrå er det derfor gull verdt å kunne tilby gode illustrasjoner til bruk på trykte eller digitale flater, og i Aptum er vi så heldige å ha flere dyktige illustratører blant våre designere.
  Profesjonelle illustrasjoner har mange fordeler: De kan forenkle og klargjøre et budskap eller en prosess, de kan levendegjøre og skape oppmerksomhet rundt en merkevare som del av en designprofil, og de kan få innholdet i en tekst bedre frem. En illustrasjon spisser budskapet og gjør komplisert materie lettere å forstå. Trasékart og andre former for informasjonsdesign eller infografikk er også tjenester som Aptum har lang erfaring med.

 • Navneutvikling

  Et godt virksomhets- eller produktnavn bør lyde godt, skille seg ut og være lett å huske. Det er også avgjørende at det er ledig et relevant domene (fortrinnsvis .no-domene). Navnet må også fungere bra visuelt og samsvare med virksomhetens egenart og ønskede posisjon. Navnet må ikke være i konflikt med andre bransjer eller konkurrenter. Aptum sikrer at de faglige kravene til et godt navn er oppfylt, at navnet er strategisk forankret, og at det fungerer i sitt aktuelle marked.

 • Foto

  Som et av få byråer i regionen har Aptum fulltids in-house fotograf med eget studio, samt flere andre interne fotoressurser å spille på. Dette gir oss fleksibiliteten som trengs for å utføre et bredt spekter av fotooppdrag på en profesjonell og effektiv måte.

  Fagansvarlig fotograf, Jon-Petter Thorsen, har høy teknisk kompetanse og lang erfaring. Han tar blant annet portrettfoto, bedrifts-, arkitektur-, produkt-, kunst- og kampanjefoto. Fotograferingen skjer på location eller i studio, med innleide modeller eller personer fra kundens egen virksomhet. Noen ganger ligger det et større teamarbeid bak bildene, der Thorsen visualiserer ideer utviklet i samarbeid med art director, designer og/eller tekstforfatter.

 • Film og animasjon

  Film kan vekke følelser, skape engasjement, informere, overbevise eller forklare kompliserte prosesser på en enkel og treffende måte. Noen ganger er større produksjoner med detaljert produksjonsplanlegging og et utvidet team det riktige valget. Andre ganger er det viktigere å hive seg rundt og løse oppgaven raskt og effektivt. Aptum produserer filmer for tv, sosiale medier, content marketing / innholdsmarkedsføring, web, presentasjoner, arrangementer og lignende.
  Vi samarbeider med ulike miljøer avhengig av hvilken type film som skal lages, og har en spesielt tett relasjon til produksjonsselskapet Bigwig, som vi deler lokaler med i Kristiansand. Bigwig spesialiserer seg på 3D-mapping, videomapping, logoanimasjon og reklamefilm.

 • Digitalt

 • Digital Markedsføring

  Digital markedsføring omhandler alle former for markedsføring på digitale plattformer, og er et fagområde som utvikler seg i en vanvittig hastighet. Det er en meget kostnadseffektiv måte å markedsføre på, og har den store fordelen at du kan målrette budskapet presist mot ønsket målgruppe. Dermed bruker du kun penger på å vise dine kampanjer, annonser og produkter til personer som faktisk er interessert i det du selger. Aptum har lang erfaring med alle de viktigste kanalene, og hjelper deg å komme i gang og finne strategien og tiltakene som er riktig for din virksomhet.

  Les mer
 • Søkemotoroptimalisering (SEO)

  Søkemotoroptimalisering (SEO) handler om å bruke ulike prosesser, metoder og strategier for å øke synligheten til en nettside i det organiske søkeresultatet på Google eller andre søkemotorer. Nærmere 90 % av oss går ikke videre til side 2 når vi søker etter en vare eller tjeneste, og det er her SEO kommer inn i bildet. Skal du bli funnet av ditt publikum, må du være på side 1. Vi jobber med å gi din bedrift et oversiktsbildet over synligheten til nettsiden eller nettbutikken, og avdekker hva som bør gjøres og hvordan. SEO er et bredt fagområde og det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte. Vi hjelper deg å komme i gang!

  Les mer
 • Søkemotormarkedsføring (SEM)

  SEM står for søkemotormarkedsføring og betegnes som prosessen med å øke trafikk til din nettside ved å kjøpe annonseplass på søkemotorer.
  Ønsker du å skape mer trafikk til din nettside, øke salg i nettbutikken eller vise frem din nye bedrift eller merkevare er SEM den korteste veien til målet. Det er en veldig effektiv måte for din virksomhet å annonsere mot de som søker etter dine produkter eller tjenester på de største søkemotorene. Det er også den eneste muligheten for å havne øverst i søkeresultatet over natten, og man kan dermed oppnå gode resultater raskt. Velg hvem som skal se dine annonser med pinlig nøyaktighet, og betal kun for de som klikker på din annonse. Det finnes et hav av forskjellige muligheter. Vårt mål er at kundene våre skal få mest mulig igjen for pengene som brukes på annonsering og vi har lang erfaring med de ulike annonseringsplattformene som Google og Bing.

  Les mer
 • Innholdsmarkedsføring

  Innholdsmarkedsføring handler om å lage og distribuere innhold som er interessant for din målgruppe og dermed tiltrekke deg nye potensielle kunder. Innholdet skal engasjere, inspirere og være med på å bygge relasjoner og troverdighet. Det er også en kostnadseffektiv måte å pleie forholdet til eksisterende kunder som kan anbefale dine produkter og tjenester videre.

  Les mer
 • Analyse

  Få svar på hva som fungerer – og hva som ikke gjør det gjennom digital analyse. Riktig analyse og måling av effekt gjør deg i stand til å ta gode beslutninger og gir deg mer igjen for markedsføringskronene. Vi hjelper deg med oppsett av de viktigste verktøyene, og vi viser hvordan du skal tolke informasjonen du har tilgjengelig.

  Les mer
 • Sosiale medier

  Sosiale medier er mektige markedsføringskanaler. Avanserte verktøy lar deg nå ut til ønsket publikum på en meget presis måte. Effekten måler du underveis og i etterkant. I tillegg er annonsering i sosiale medier et svært rimelig alternativ til annen markedsføring. Du får mye igjen for pengene. Gjennom måling og analyse skaper Aptum lønnsom annonsering i sosiale medier.

  Les mer
 • Nettside

  En funksjonell og godt utformet nettside er avgjørende for profilering, omdømmebygging og kommunikasjon med markedet. I Aptum har vi lang fartstid fra design og bruk av digitale medier. Vi har spisskompetanse på integrasjon og avansert webutvikling, og vi koder alle nettsider fra bunnen av. Webutvikling handler ikke bare om nettsider og nettbutikker, men også om å skape verdier over tid.

  Les mer
 • Nyhetsbrev

  Nyhetsbrev er en effektiv måte å skape og opprettholde kunderelasjoner på. Nyhetsbrev kan gi økt salg, og styrker bevisstheten om din bedrift eller merkevare. Aptum lager nyhetsbrev som engasjerer og treffer din målgruppe.

  Les mer