Meny
"helhetlig og helhjertet"

Reels er korte og inspirerende, interessante eller morsomme; de er populære på Instagram og Facebook, og perfekte for utålmodige brukere i sosiale medier. Fremdeles usikker på om du bør bruke energi på Reels i markedsføringen? Følg med nå.

Mange markedsførere opplever at innlegg på Facebook og Instagram ikke får samme gjennomslag som før. Det er ikke bare en følelse – forklaringen ligger i økt annonsering og dermed økt konkurranse, mens brukerantallet og tidsbruk er stabilt.Tiden vi bruker på sosiale medier fordeles over flere kanaler. Meta har et par store konkurrenter, Snapchat og TikTok, og spesielt sistnevnte tok seg opp kraftig under pandemien. Flere annonsører og delvis lavere aktivitet har dermed ført til mindre rom for organisk innhold på Facebook og Instagram.

Den sikreste måten å nå målgruppen er med annonsering. Samtidig er det viktig at organisk innhold på Facebook-siden og Instagram-kontoen er relevant og oppdatert. På disse plattformene treffer man både eksisterende og potensielle kunder og kontakter. De som kjenner bedriften ønsker kanskje å holde seg oppdatert på det siste, mens potensielle kunder søker bekreftelse på om din bedrift er riktig valg for dem. Godt arbeid med innhold gir fortjent rekkevidde – det er her Reels kommer inn.

Med Reels gir du flere brukere mulighet til å oppdage innholdet ditt, slik vi er blitt vant til på TikTok.

Dette stiller større krav til innholdet, men gir også desto større gjennomslag når man treffer blink.

Case: Dronningen

Et eksempel på hvordan Reels bidrar til å øke rekkevidden og engasjementet fra målgruppen på Instagram, ser vi hos Dronningen Kristiansand. De har tatt i bruk Instagram Reels, parallelt med vanlige innlegg, for å markedsføre menyen og gi brukerne en sniktitt fra restauranthverdagen:

 

Tips

 

 

Trenger du hjelp, tips eller idéer for Reels? Kontakt oss i Aptum!